9 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός φυτού πάγου

ผู้หญิงคนหนึ่งรดน้ำต้นไม้ในตอนเช้า

Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε το φυτό Sansevieria

Αν ψάχνετε για ένα όμορφο δέντρο στολίστε τον κήπο σας Τα φυτά πάγου είναι επίσης μια καλή επιλογή. Αυτά τα ανθεκτικά στην ξηρασία λουλούδια όχι μόνο προσθέτουν ζωηρό χρώμα στον κήπο σας, αλλά και Βοηθά επίσης να καλύψετε τις ξηρές περιοχές της γης σας. Η φροντίδα του παγόδεντρου είναι εύκολη. Απλά πρέπει να μάθετε πώς να το κάνετε. Ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φροντίζετε ένα παγοδρόμιο είναι το πότισμα.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει 9 χρυσούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν ποτίζετε για να διατηρήσετε τα φυτά του πάγου σας υγιή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να ποτίσετε αυτό το όμορφο φυτό. Όπως και άλλα παχύφυτα Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα αν τα ποτίζετε σωστά. Ας πάμε λοιπόν στις λεπτομέρειες αυτών των Χρυσών Κανόνων.

Σε ξηρές συνθήκες, ποτίστε τα φυτά σε βάθος.

Οι ξηρές συνθήκες είναι όταν το έδαφος δέχεται λίγο νερό και στραγγίζει γρήγορα. Αυτή η κατάσταση διατηρεί το χώμα γύρω από το φυτό χιονιού στεγνό σε βάθος 12 ιντσών, επομένως ποτίζετε το φυτό πάγου κάθε 7-9 ημέρες, αλλά το κάνετε έχοντας κατά νου την τρέχουσα κατάσταση είτε βρέχει είτε στεγνώνει.

όταν ο καιρός είναι ξηρός Ποτίστε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον 7 ιντσών Αυτό διασφαλίζει ότι η ρίζα του φυτού βυθίζεται πλήρως στο νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή καταστάσεων όπου τα φυτά στεγνώνουν λόγω έλλειψης υγρασίας. Τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται λόγω έλλειψης νερού.

Εάν παρατηρηθεί μαρασμός μετά από 7-9 ημέρες ποτίσματος, είναι σημάδι ότι το φυτό χρειάζεται περισσότερο νερό, ωστόσο, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Το υπερβολικό νερό εμποδίζει το ριζικό σύστημα του φυτού να πάρει αέρα. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών

Μην ποτίζετε τα φυτά πριν από τον παγετό.

Το νερό στα φυτικά κύτταρα δίνει στα κύτταρα ακαμψία για να στηρίξουν και να θεραπεύσουν τον εαυτό τους από τις καταστροφικές συνέπειες μιας παγωμένης νύχτας. Ένας καλός παγετός κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν από τις κρύες νύχτες θα πρέπει να παρέχει αρκετή υγρασία για να αποφευχθεί η ζημιά από τον παγετό στο φυτό. Ποτίστε το φυτό πάγου σας το πρωί για να αφήσετε αρκετό χρόνο για να απορροφήσει την υγρασία. Το πότισμα νωρίς θα αυξήσει την ικανότητα του φυτού να συγκρατεί τη θερμότητα από το ηλιακό φως.

Το πότισμα νωρίς θα αυξήσει την ικανότητα του φυτού να συγκρατεί τη θερμότητα από το ηλιακό φως.

όταν το παγάκι είναι υγρό κατά τη διάρκεια του παγετού Το ρεύμα θα παγώσει και θα πεθάνει. Το πότισμα του φυλλώματος των παγωμένων φυτών πριν από τους νυχτερινούς παγετούς μπορεί να προκαλέσει κηλίδες παγετού στα φύλλα. Το αποτέλεσμα θα καταστρέψει την αισθητική εμφάνιση του φυτού και θα το σκοτώσει. Με κάθε τρόπο, μην το παρακάνετε.

Η μέθοδος «εμποτισμού και στεγνώματος» είναι η καλύτερη για φυτά πάγου.

Τα φυτά πάγου είναι αυτοποτιζόμενα και δεν τους αρέσει η υψηλή υγρασία. Η μέθοδος εμποτισμού και στεγνώματος δεν θα κάνει τα φυτά σας χαρούμενα. Αλλά είναι ένας καλός τρόπος να το χρησιμοποιήσετε με παχύφυτα. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την πλήρωση του εδάφους με νερό. Περιμένετε μέχρι το μείγμα του εδάφους να στεγνώσει τελείως πριν ποτίσετε ξανά.

Κατά την εξάσκηση της μεθόδου «μουλιάστε και στεγνώστε», ελέγξτε την κατάσταση του παγοθήρα. Αν αφήσετε τα φυτά να στεγνώσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα αναζωογονηθούν. Η μέθοδος εμποτισμού και ξήρανσης αυτού του φυτού λειτουργεί καλά γιατί συμπληρώνει τη φύση. Αυτό διασφαλίζει ότι το φυτό προσαρμόζεται σωστά.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να προσθέτουν μια μικρή ποσότητα υγρασίας ποτίζοντας πολύ συχνά όταν το φυτό δεν τη χρειάζεται. Δυστυχώς, αυτό εισάγει άλλες συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες για το φυτό. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι ένα παχύφυτο. Μέθοδος εμποτισμού και στεγνώματος Ποτίστε καλά το φυτό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το επόμενο πότισμα.

Λάβετε υπόψη το περιβάλλον του φυτού πριν το πότισμα.

Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό πάγου σας θα καθορίσει την υγρασία του εδάφους. Όταν φυτεύεται σε πολύ φως Η συχνότητα ποτίσματος μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε χαμηλό φωτισμό. Τα παγάκια κοντά σε παράθυρα ή θερμάστρες στεγνώνουν πιο γρήγορα από άλλα.

κάκτος στην έρημο
Όταν φυτεύεται σε πολύ φως Η συχνότητα ποτίσματος μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε χαμηλό φωτισμό.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τη συμπεριφορά του φυτού σας στο περιβάλλον του για να βεβαιωθείτε ότι δεν ποτίζετε υπερβολικά ή υπερβολικά το φυτό. Μπορείτε να βουτήξετε το δάχτυλό σας στο χώμα για να προσδιορίσετε την υγρασία του εδάφους. Μερικές φορές τα φυτά δείχνουν σημάδια αφυδάτωσης ή βρίσκονται κάτω από το νερό. Για φυτά πάγου με περίσσεια νερού:

  • Τα φύλλα είναι μαλακά και λεία.
  • Το υπερβολικό πότισμα κάνει τα φύλλα να μαυρίζουν λόγω μυκητιακών ασθενειών.
  • Καθώς ένα φύλλο αρχίζει να μαραίνεται, άλλα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν.
  • Συρρίκνωση και μαρασμό των φύλλων
  • Τα φύλλα αρχίζουν να στεγνώνουν στις άκρες.
  • Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, το φυτό δεν μπορεί να ανθίσει εντελώς.

Το πόσο συχνά τα υποβρύχια φυτά εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα καθορίζει πόσο συχνά τα φυτά χρειάζονται νερό.Ωστόσο, οι καλύτερες συνθήκες για την καλλιέργεια φυτών πάγου σε εξωτερικούς χώρους είναι ο ήλιος και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Δώστε στα φυτά άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τα φυτά πάγου ωριμάζουν μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου. αυτό το διάστημα Το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Επομένως, είναι καλύτερο να αυξήσετε την ποσότητα του νερού και τη συχνότητα του ποτίσματος των φυτών. Αυξήστε το πότισμα μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Εάν φυτέψετε ένα φυτό πάγου έξω Ποτίζετε πιο συχνά τους θερμότερους μήνες. Οι εμπειρικές κατευθυντήριες γραμμές ενδέχεται να μην ισχύουν σε άλλους τομείς. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε στενά το έδαφος.

Το έδαφος που χρησιμοποιείται είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Ο τύπος του εδάφους που χρησιμοποιείται είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη σωστή αποστράγγιση. Καθορίζει πόση υγρασία μπορεί να χωρέσει η γη για τα φυτά. Το συνηθισμένο χώμα για γλάστρες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα παγοδρόμιο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά πάγου προτιμούν το έδαφος που διατηρεί λίγη υγρασία.

χώμα ποτίσματος
Το συνηθισμένο χώμα για γλάστρες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα παγοδρόμιο.

Ο καλύτερος τύπος εδάφους για την καλλιέργεια πάγου είναι το χώμα γλάστρας αναμεμειγμένο με άμμο ή περλίτη. Το αμμώδες έδαφος αποστραγγίζει τα στάσιμα νερά.Το φτωχό έδαφος, από την άλλη πλευρά, και το παρατεταμένο στάσιμο νερό θα σκοτώσει ένα φυτό πάγου.

Το πότισμα από κάτω είναι το καλύτερο.

Το πότισμα από πάνω ή από κάτω ξεδιψάει το φυτό. για φυτά πάγου ή άλλα παχύφυτα Το πότισμα από κάτω είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τη σωστή ποσότητα νερού για το παγοπέδιό σας. Δεν είναι απλώς ένα τυπικό πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου.

Το πότισμα των παραπάνω φυτών είναι εύκολο. Αλλά δεν φτάνει αρκετό νερό στις ρίζες των φυτών. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα βουλιάζουν και σαπίζουν κατά το γενικό πότισμα. Το νερό προκαλεί επίσης σκουριά στα φύλλα. Καταστρέφει τόσο τα φυτά όσο και την υγεία των φυτών.

Το πότισμα από πάνω είναι ο εύκολος τρόπος. Αλλά δεν φτάνει αρκετό νερό στις ρίζες των φυτών.

Το πότισμα από κάτω διασφαλίζει ότι όλο το νερό του εδάφους απορροφάται βαθιά στους κονδύλους της ρίζας. Με αυτόν τον τρόπο τα φυτά αναπτύσσονται καλά και ευδοκιμούν. Όταν ποτίζετε τα φυτά πάγου από κάτω Τοποθετήστε το ποτιστήρι κάτω για να αποφύγετε το πιτσίλισμα. Στη συνέχεια ποτίζουμε τα φυτά αργά. μέχρι να βγει το νερό από την οπή αποστράγγισης.

μειώστε το πότισμα το χειμώνα

Η συχνότητα του ποτίσματος των φυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. ειδικά την εποχή Το χώμα στεγνώνει γρήγορα το καλοκαίρι.Το χειμώνα το χώμα δεν στεγνώνει τόσο γρήγορα όσο το φυτό είναι αδρανές. Και υπερβολικό πότισμα σημαίνει υπερβολικό πότισμα. Δεν υπάρχει μεγάλη εξάτμιση το χειμώνα. Και οι ρίζες του πάγου μπορούν να αποθηκεύσουν νερό.

Το πότισμα των φυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ειδικά την εποχή.

Το νερό προκαλεί σήψη των ριζών ή μυκητιασική μόλυνση. καταστρέψει ολόκληρο το φυτό Δώστε στο παχύφυτό σας ένα ποτό το πρωί για να αποφύγετε την υπερενυδάτωση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό εξασφαλίζει ότι το νερό εξατμίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, η ποσότητα νερού που δίνεται στα φυτά το πρωί θα πρέπει να μειωθεί καθώς δεν υπάρχει μεγάλη εξάτμιση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

μην χρησιμοποιείτε παγάκια

Μερικοί κηπουροί χρησιμοποιούν παγάκια για να ποτίσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου τους. Μην το κάνετε αυτό με φυτά πάγου ή άλλα παχύφυτα. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ιδανικό, το σταδιακό πότισμα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σκοτώσετε τα φυτά.

Τα παχύφυτα όπως τα παγόφυτα είναι εγγενή στην έρημο. Η χρήση παγοκύβων με νερό θα παγώσει τις ρίζες και θα σοκάρει το φυτό. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση Η χρήση παγοκύστης για το πότισμα φυτών είναι το ίδιο με τη χρήση ενός ελεγχόμενου εμποτισμού. Γιατί το πολύ κρύο θα σκοτώσει το φυτό.

συμπέρασμα

από το ένα μέρος στο άλλο Η άρδευση μπορεί να είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους. Αυτό διαφέρει από μέρος σε μέρος, ωστόσο, το εργοστάσιο πάγου σας χρειάζεται νερό για να επιβιώσει, επομένως ακολουθείτε πάντα τους παραπάνω κανόνες και συμβουλές. Για να διατηρήσετε έναν υγιή παγότοπο και να παρέχετε αρκετό νερό για το τοπίο σας.

Τα παχύφυτα είναι μοναδικά φυτά των οποίων η φροντίδα περιλαμβάνει μέτριο πότισμα. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες ποτίσματος Προσέξτε για άλλους παράγοντες. Ποτίστε μέτρια και φροντίστε να ανθίσει το φυτό πάγου.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *