Ultimate Guide: How To Care For Ghost Plant;

Ultimate Guide: How To Care For Ghost Plant?

Ultimate Guide: How To Care For Ghost Plant;

Τα φυτά φάντασμα είναι μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που διατίθενται από κέντρα κήπου και καταστήματα. Γιατί είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να φυτέψει.

Μπορούν να επιβιώσουν τα πάντα, από μεγάλες περιόδους χωρίς νερό μέχρι κατεστραμμένους μίσχους και χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ψάχνετε για ένα συγχωρητικό παχύφυτο, μην ψάχνετε άλλο. Αν και είναι λίγο ακατάστατο. Το Ghost Dare είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Αν ψάχνετε να καλλιεργήσετε ένα φυτό φάντασμα Ακολουθούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διάδοσης. σημαντική προϋπόθεση και συμβουλές φροντίδας για να βοηθήσετε το φυτό φάντασμά σας να ευδοκιμήσει.

ηλιακό φως

Τα φυτά-φαντάσματα απολαμβάνουν το πλήρες φως του ήλιου. Πρέπει να το αφήσετε σε έντονο φως. τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα από αυτό Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι το ημιδιαφανές ροζ φύλλωμα που προκύπτει από την πλήρη έκθεση στο φως.

Τα φυτά-φαντάσματα, από την άλλη πλευρά, είναι ανεκτικά στο φως, που κάνει τα φύλλα ένα γαλαζωπό γκρι.

Είναι ένα αρκετά ανθεκτικό παχύφυτο όταν πρόκειται για διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

για φωτισμό εσωτερικού χώρου Βρείτε ένα σημείο που έχει πολύ φως ή ένα σημείο που έχει ή λαμβάνει πολύ φως. Ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά είναι το καλύτερο. Τα παράθυρα που βλέπουν δυτικά και νότια μπορεί να λειτουργούν καλά. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό αρκετές φορές για να έχετε την καλύτερη θέση.

Εάν το φυτό-φάντασμα σας δεν παίρνει αρκετό φως θα αρχίσει Γίνεται ανοιχτό γκρι και χάνει τη λάμψη του.

Εάν η ισχύς δεν είναι αρκετή, σύντομα θα λειτουργήσει. προς το φωςΌταν το παρατηρήσετε αυτό Μετακινήστε τα φυτά απευθείας στην πηγή φωτός.

γη

Το έδαφος των φυτών φάντασμα (όπως και άλλα παχύφυτα) θα πρέπει να είναι καλή αποστράγγιση.

Ένα κατάλληλο μείγμα από ελαφρύ λεπτό χώμα γλάστρας και έως 50% χαλίκι, άμμο ή περλίτη θα προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί το φυτό-φάντασμα σας. ή χρησιμοποιήστε χώμα ανακατεμένο με χοντρή άμμο Μίγμα κάκτου και περλίτη σε αναλογία 1:1:1.

Ένα φυτό φάντασμα που αναπτύσσεται σε βραχώδες έδαφος με άφθονο ηλιακό φως.
Το χώμα για γλάστρες φάντασμα πρέπει να στραγγίζει καλά.

Το μείγμα γλάστρας που δημιουργείτε θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά από τα κοινά προβλήματα που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα.

άρδευση

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέντρου φάντασμα Το νερό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο.

Ποτίστε το φυτό-φάντασμα σας. μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου το χειμώνα και την άνοιξη Έλα χειμώνας; Ποτίστε μία ή δύο φορές κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Περιμένετε έως ότου το χώμα στεγνώσει τελείως σε βάθος μίας ίντσας. και ποτίζουμε μόλις στεγνώσει το χώμαΜπορείτε να το δείτε χρησιμοποιώντας το δείκτη σας.

Ποτίστε το χώμα γύρω από τη βάση του φυτού το πρωί ή το βράδυ. Το απευθείας πότισμα των φύλλων μπορεί να βλάψει το φυτό σε ζεστό και υγρό καιρό.Επίσης, το νερό που στάζει στα φύλλα σε ένα υγρό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει μυκητιάσεις στο φυτό σας.

λίπασμα

Τα φυτά-φαντάσματα εξωτερικού χώρου σπάνια απαιτούν συμπληρώματα εδάφους όταν καλλιεργούνται στον κήπο. Αλλά μπορεί να προσθέσει θρεπτικά συστατικά και στα δύο φυτά εάν καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να απαιτηθεί πρόσθετη σίτιση αφού εξαντληθούν τα θρεπτικά συστατικά της γλάστρας.

Το κόλπο για να καλλιεργήσετε ένα υγιές φυτό φάντασμα είναι να το ταΐσετε το καλοκαίρι και την άνοιξη όταν μεγαλώνει.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού (καλλιεργητική περίοδο), μπορείτε να εφαρμόζετε μια ισορροπημένη δόση θρεπτικού λιπάσματος κάθε μέρα. ένα μήνα ή δύο Ένα σύνθετο λίπασμα φτιαγμένο ειδικά για παχύφυτα και κάκτους είναι επίσης κατάλληλο.

θερμοκρασία

Οι θερμοκρασίες μεταξύ των φυτών-φαντάσματα είναι καλές. 60 έως 80°F.

Τα δέντρα-φαντάσματα είναι αρκετά ανθεκτικά παχύφυτα όταν πρόκειται για κυμαινόμενες θερμοκρασίες. Και το καλό είναι ότι θα μεγαλώσει στο σπίτι σας σε θερμοκρασία δωματίου.

πράσινο τοπίο
Είναι ένα αρκετά ανθεκτικό παχύφυτο όταν πρόκειται για διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

στην καταγωγή του Μεξικού Αναπτύσσονται σε ζεστές και ξηρές περιοχές. και ζουν σε ένα οροπέδιο με χαμηλότερες θερμοκρασίες Αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι 10°F.

υγρασία

Τα φυτά-φαντάσματα τα πάνε καλά στο περιβάλλον. επίπεδο υγρασίας κάτω από 50%..

Αποφύγετε δωμάτια με υψηλή υγρασία ή υγρασία, όπως κουζίνες ή μπάνια. που μπορεί να συσσωρεύσει ατμό Αυτές οι περιοχές τείνουν να έχουν υψηλή υγρασία. βλάβη το εργοστάσιό σας

Τα φυτά-φαντάσματα ευδοκιμούν σε ξηρά κλίματα και μπορούν να τοποθετηθούν σε περβάζια παραθύρων για να αναδημιουργήσουν το φυσικό τους περιβάλλον. και να έχετε αρκετό ηλιακό φως και καλό αερισμό

κλάδεμα

Τα φυτά-φαντάσματα φυτρώνουν νέους βλαστούς σε δυνατούς μίσχους που τελικά γίνονται πόδια. Αυτοί οι ποδαρικοί βλαστοί μπορεί να είναι λαμπεροί ή να κάνουν τα φυτά να φαίνονται τρομακτικά. Εξαρτάται από την ομορφιά που ψάχνεις.

Το νεαρό φάντασμα φυτεύεται σε μια μικρή γλάστρα.
Κλαδέψτε τα κλαδιά καθώς μεγαλώνουν και σχηματίζουν νέους βλαστούς.

για να σώσεις το δέντρο σου Κλαδέψτε τα κλαδιά καθώς μεγαλώνουν και σχηματίζουν νέα βλαστάρια. Μοιραστείτε το με φίλους ή κομποστοποιήστε μαζί τους. Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά και απολυμασμένα ψαλίδια κλαδέματος όταν κλαδεύετε τα φυτά σας.

δοχείο

Τα φυτά φάντασμα δεν χρειάζονται τακτικές μεταμοσχεύσεις. Εάν το φυτό μεγαλώνει πέρα ​​από το δοχείο Θα χρειαστεί να ξαναφυτέψετε την άνοιξη.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κλαδέψετε και να διαδώσετε την παλιά ανάπτυξη.

Επαγγελματική συμβουλή: Με μια γλάστρα που έχει αρκετό χώρο και τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης. Τα δέντρα-φαντάσματα μπορούν να φτάσουν τα 12 πόδια ψηλά και τα 3 πόδια ψηλά.

Πολλαπλασιασμός Φαντάσματος

Είναι καλύτερο να πολλαπλασιάζονται τα φυτά-φάντασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Άνοιξη και καλοκαίρι), καθώς ριζώνουν γρήγορα αυτή την περίοδο. Ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να επιβιώσει το χειμώνα.

πολλαπλασιασμός φυλλωδών φυτών
Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε φυτά-φαντάσματα. ξεχωριστά φύλλα ή μίσχοι.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε φυτά-φαντάσματα με:

 • Τα φύλλα χωρίζονται από τη ροζέτα ή το στέλεχος.
 • Κλάδεμα από κατάφυτα ή παλιά φυτά
 • σπόρος

Χρησιμοποιήστε καθαρό, μη αποστειρωμένο ψαλίδι ή ένα μαχαίρι για να κάνετε την κοπή. Εάν μαζέψετε τα φύλλα, πρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρο το φύλλο από το κοτσάνι. Εάν αφήσετε οποιοδήποτε μέρος στον κορμό Δεν θα έχετε νέα ανάπτυξη από τα φύλλα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε φυτά-φάντασμα από μοσχεύματα βλαστών:

 1. αφήστε τα στελέχη να στεγνώσουν μια ή δύο μέρεςΑφήστε τις κομμένες άκρες να στεγνώσουν. μάρκα ή πικρόΕίναι καλύτερο να κόψετε τα υγιή φαντάσματα με παχουλά φύλλα, παρά αυτά που είναι αφυδατωμένα ή αγχωμένα.
 2. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία Μπορείτε να βουτήξετε τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας.
 3. κολλήστε τα μέρη μεταξύ τους Μίγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. όταν στεγνώσει και επουλωθεί
 4. Φυλάσσεται σε καλά αεριζόμενο χώρο. μακριά Από το άμεσο ηλιακό φως, ποτίζετε το χώμα κάθε λίγες μέρες ή όταν το χώμα είναι ξηρό.

μετά από δύο εβδομάδες Θα αρχίσουν να σχηματίζονται νέες ρίζες.

Μετά από 4-6 εβδομάδες, τα μοσχεύματα πρέπει να έχουν σταθερές ρίζες. και νέα ανάπτυξη θα φυτρώσει από τις πλευρές ή την κορυφή του στελέχους.

Όταν ο σφιχτός καρπός έχει ριζώσει καλά Μειώστε την ποσότητα της ομίχλης και του νερού όσο το δυνατόν περισσότερο μία φορά την εβδομάδα. όταν το φυτό μεγαλώνει για να πάρει περισσότερο φως

Πώς να πολλαπλασιάσετε φυτά-φαντάσματα από φύλλα:

 1. Στρίψτε απαλά το φύλλο από το κοτσάνι.Να παίρνετε πάντα ένα υγιής Φύλλα Επίσης θα πρέπει να είναι πολλά γιατί δεν θα μεγαλώσουν όλα.
 2. Και πάλι, μπορείτε να βουτήξετε τα άκρα των μοσχευμάτων σε ορμόνη ριζοβολίας για να ενθαρρύνετε την ριζοβολία. Αυτή η διαδικασία είναι προαιρετική. Μπορείς όμως αν θέλεις γρήγορη επιτυχία.
 3. Αφήστε τα φύλλα να στεγνώσουν για μια ή δύο μέρες. Φυλάσσεται σε ξηρό μέρος μακριά από το ηλιακό φως.
 4. Προετοιμάστε χώμα γλάστρας που να στραγγίζει καλά. Τοποθετήστε τα φύλλα επίπεδα στο έδαφος. Καλύψτε ή βάλτε τις άκρες των φύλλων στο χώμα.

Σε δύο εβδομάδες, τα φύλλα θα αρχίσουν να σχηματίζουν ρίζες. Σε λίγες εβδομάδες θα δείτε να φυτρώνουν νέα σπορόφυτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες.

Συμβουλή: Η καλλιέργεια φυτών-φάντασμα από φύλλα διαρκεί περισσότερο από την ανάπτυξη ολόκληρων μίσχων. Η κοπή στελέχους έχει επίσης υψηλό ποσοστό επιτυχίας, επομένως έχετε υπόψη αυτές τις λεπτομέρειες κατά την εκτέλεση της καμπάνιας σας.

Πώς να πολλαπλασιάσετε ένα φυτό φάντασμα από σπόρους:

Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε τα φυτά-φαντάσματα από σπόρους, κάτι που είναι καλύτερο αν έχετε πολλά σπορόφυτα για να καλύψετε ή να καλλιεργήσετε μεγάλες εκτάσεις στον κήπο σας.

Μπορείτε να συλλέξετε μικρούς σπόρους. που αναπτύσσονται μετά το μαρασμό των λουλουδιών ή μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα ειδών κηπουρικής

Σπέρνουμε τους σπόρους σε ένα δίσκο ανακατεμένο με χώμα γλάστρας και σκεπάζουμε με χώμα. Ποτίστε τους σπόρους με το Mr. Plant για να μην ξεπλυθούν.

Τοποθετήστε το πιάτο σας σε έντονο φως. 70°FΚαι θα δείτε νέα βλαστάρια σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Κοινές ασθένειες και παράσιτα

Αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα από τη βάση του φυτού φάντασμα καθώς μεγαλώνει. με σάπια φύλλα MealybugΕίναι έντομα που μεταδίδουν βακτηριακές λοιμώξεις που προκαλούν σήψη των φυτών σας.

Αντιμετωπίστε τους αλευρωτούς σε φυτά-φαντάσματα με φυτικό έλαιο ή ισοπροπυλική αλκοόλη.

στο τέλος

Τα φυτά φάντασμα είναι ένα είδος φυτών με ελκυστικό φύλλωμα. και όταν φυτευτεί στις κατάλληλες συνθήκες Τα δυναμικά τους χρώματα θα τα κάνουν ένα εξαιρετικό κεντρικό κομμάτι σε κάθε χώρο. Είναι εύκολο στη συντήρηση και φαίνεται υπέροχο ως πράσινη διακόσμηση για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *