Ultimate Guide: How to Care For Portulacaria Afra

ต้นไม้พุ่มช้างในกระถาง

Ultimate Guide: How to Care For Portulacaria Afra

Τα παχύφυτα γίνονται γρήγορα δημοφιλή σε πολλά σπίτια. Αυτά τα φυτά χωρίς φασαρία είναι τέλεια εάν εργάζεστε όλη μέρα ή δεν είστε καλοί στη φροντίδα τους. ουράνιο τόξο θάμνο ψηλός και θαμνώδης Ιθαγενής στη Νότια Αφρική

Εάν αγοράσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου Θα ξέρετε ότι αυτή η ομορφιά ταιριάζει πολύ με τον κάκτο του θάμνου ελέφαντα. Rainbow Elephant Bushes, Specboom Bushes, Dwarf Jade Trees και Pig Bushes. Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα ειδών κηπουρικής διαθέτουν μίνι και πολύχρωμους θάμνους ουράνιου τόξου.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μιλήσουμε για τον κάκτο του θάμνου ελέφαντα. Βέλτιστες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας. και τι να αποφύγεις και θα το μάθεις με τον καιρό ας αρχίσουμε

Δημοφιλείς χρήσεις της Portulacaria Afra

Ο θάμνος ελέφαντα είναι μια νοτιοαφρικανική λιχουδιά και χρησιμοποιείται σε μαγειρευτά και σαλάτες. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κούρασης και της κούρασης. Αυτό το φυτό είναι καλή τροφή για ελέφαντες, χελώνες και κατσίκες.Βελτιώνει επίσης την ποιότητα του αέρα δεσμεύοντας τον άνθρακα και μετατρέποντάς τον σε φυτά. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν αυτό το φυτό για την ομορφιά του. Ο πλατύφυλλος θάμνος του ουράνιου τόξου αναπτύσσεται στη φύση ως καλλωπιστικό φυτό και φαίνεται υπέροχος στα κρεμαστά καλάθια.

φυτά

Πριν επιλέξετε τις αγαπημένες σας ποικιλίες Πρέπει να γνωρίζετε τις προτεινόμενες ποικιλίες και να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν περισσότερο.

 • Variegata- Μικρή ποικιλία με κρεμ άκρες φύλλων. τα φύλλα έχουν διαφορετικά χρώματα
 • φλοιός φελλού- περιέχει φλοιό φελλού
 • Medio-picta- σκούρο κόκκινο μίσχοι με ποικίλα φύλλα.
 • Prostrata – λαμπερά πράσινα φύλλα τόσο μεγάλο όσο ένα πατάκι
 • Aria – Τα φύλλα γίνονται λαμπερά κίτρινα στον ήλιο.
Η αλόη βέρα και το φυτό νεφρίτη μοιάζουν πολύ.

Προσέξτε να μην συγχέετε τον θάμνο ελέφαντα με το δέντρο νεφρίτη. γιατί μοιάζουν πολύ Η βασική διαφορά είναι ότι η Portlagaria afra χρειάζεται υποστήριξη για να κρατήσει το φυτό νεφρίτη όρθιο.

φως και θερμοκρασία

Τα φυτά Portlacarra Afra χρειάζονται έντονο, αφιλτράριστο φως για να ανθίσουν σε ζεστές συνθήκες. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Τοποθετήστε το σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Ακόμα κι αν το παράθυρο βλέπει ανατολικά ή δυτικά. Τα φυτά χρειάζονται τουλάχιστον 5-6 ώρες φως.Κατά διαστήματα τοποθετήστε τα έξω για μερικές ώρες σε πλήρη ηλιοφάνεια.

ελέφαντας κάτω από τον ήλιο
Τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Ακόμα κι αν το παράθυρο βλέπει ανατολικά ή δυτικά.

Εάν το περιβάλλον σας δεν είναι καλά φωτισμένο ή το σπίτι σας έχει χαμηλό φωτισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης, ωστόσο, προσέξτε να μην αφήσετε τα φυτά για πολύ καιρό έξω. Επειδή η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει το φυτό. Εάν ζείτε σε ζεστή περιοχή Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν θάμνο ελέφαντα κάτω από μια ομπρέλα για να τον προστατέψετε από τον ήλιο.

Αυτό το παχύφυτο μπορεί να αντέξει μόνο μέτρια κρύα και χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομες χρονικές περιόδους.Δυστυχώς, οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι επιβλαβείς για τα φυτά των ελεφάντων, τα οποία δεν μπορούν να ανεχθούν πολύ παγετό.

γη

Εφόσον τα φυτά νάνος νεφρίτη έχουν ελάχιστες απαιτήσεις εδάφους, Το μείγμα γλάστρας πρέπει να στραγγίζει καλά και να έχει αρκετές τρύπες για να στραγγίζει το υπερβολικό νερό. Τα παχύφυτα αποθηκεύουν νερό στους μίσχους τους. όπου βασίζονται σε θρεπτικά συστατικά κατά την ξηρή περίοδο για αυτόν τον λόγο Λάβετε υπόψη τις ανάγκες κυκλοφορίας αέρα των φυτών σας όταν αγοράζετε χώμα για κάκτους.

Στο Στάδιο Λιμάνι Λαγαριάς Αύρα
Έχει ελάχιστες απαιτήσεις εδάφους αρκεί το μείγμα γλάστρας να είναι καλά στραγγιζόμενο.

Το συνιστώμενο μείγμα διατηρεί την υπερβολική υγρασία χωρίς να καταστρέφει τους μίσχους και τις ρίζες. Μπορείτε επίσης να φέρετε τη δική σας κατσαρόλα. για να δημιουργήσετε ένα συμπυκνωμένο μείγμα Θα χρειαστείτε τύρφη, περλίτη και άμμο. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια αναλογία 2:1 περλίτη κάκτου ή ένα μείγμα γλάστρας 2:1 με χοντρή άμμο. στο τοπικό σας κατάστημα υλικού ή αγοράστε ηλεκτρονικά.

Η τύρφη μπορεί να συγκρατήσει την υπερβολική υγρασία και να την απελευθερώσει όταν χρειάζεται.Ο περλίτης και η άμμος ενθαρρύνουν επίσης την αποστράγγιση.

φυτό

Προετοιμάστε το νέο μείγμα γλάστρας πριν ξαναφυτέψετε το portlagaria afra για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά.

άρδευση

Οι θάμνοι κοπριάς ελεφάντων είναι ανθεκτικοί στην ξηρασία, επομένως δεν χρειάζεται να ποτίζονται κάθε μέρα. Οι ανάγκες σας σε πότισμα των φυτών θα εξαρτηθούν από το κλίμα της περιοχής σας. Ποτίστε τα φυτά σας πιο συχνά το καλοκαίρι λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών. Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός Μπορείτε να ποτίσετε κάθε θάμνο. επτά με δέκα ημέρες

Παρέχετε καλό νερό στα φυτά σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνήθως από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Αδειάστε την περίσσεια νερού που έχει συσσωρευτεί και αφήστε την υπερβολική υγρασία να στραγγίσει. Συνιστάται το πότισμα κάθε 10-14 ημέρες.

το χειμώνα, γιατί τα φυτά δεν είναι ενεργά αυτή την περίοδο. Διαθέστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος. Συνιστούμε να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια του παγετού. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και κίτρινα φύλλα.

Τα φύλλα του φυτού ελέφαντα περιέχουν σταγονίδια νερού.
Όταν ψεκάζετε, μην ψεκάζετε στην επιφάνεια. Φροντίστε όμως το νερό να φτάσει στις ρίζες.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας; Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι μια ή δύο ίντσες του φυτικού εδάφους είναι εντελώς στεγνό πριν από το επόμενο πότισμα. Το να βυθίζεστε στο νερό είναι εξίσου επιβλαβές για τα φυτά σας και χαρακτηρίζεται από στάσιμα και λεπτά φύλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ελέγξετε την ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά.Όταν ψεκάζετε, μην ψεκάζετε την επιφάνεια. Φροντίστε όμως το νερό να φτάσει στις ρίζες. Εάν έχετε μπερδευτεί με το πότισμα των φυτών Χρησιμοποιήστε έναν μετρητή υγρασίας για να μετρήσετε την υγρασία του εδάφους.

σίτιση

Η καλύτερη εποχή για να ταΐσετε το φυτό του ουράνιου τόξου σας είναι η άνοιξη. Όταν η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 15°C πριν λιπάνετε τα φυτά σας. Φροντίστε να ποτίζετε. Χρησιμοποιήστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα για να αποφύγετε τα εγκαύματα των ριζών. Συνιστάται η χρήση ισορροπημένου λιπάσματος με ίσες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Ρίξτε το μισό από το αραιωμένο υγρό λίπασμα στο χώμα και περιμένετε να στραγγίσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οργανικά υλικά, όπως εμποτισμένο κομπόστ. Διαλυτός ζωμός ψαριού και καρύδας

άνθισμα

Τα φυτά νάνος νεφρίτη δεν είναι εύκολο να ανθίσουν. Αλλά αν το φροντίσεις καλά Βγάζει μια συστάδα δύο ή τριών λουλουδιών. Τα άνθη αναπτύσσονται σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, του λευκού ή του μωβ. Τα λουλούδια σε σχήμα αστεριού θα αναπτυχθούν όταν το φυτό είναι αρκετά ώριμο. ειδικά την εποχή των βροχών Στεγνώστε τα φυτά σας για να αποτρέψετε τη σήψη των νεαρών λουλουδιών σας. για να ενθαρρύνετε τα φυτά σας να ανθίσουν παρέχουν επαρκή φωτισμό και κρατήστε το δροσερό και στεγνό το χειμώνα.

διαδικασία διάδοσης

Το Portlagaria afra μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους, μοσχεύματα φύλλων ή μοσχεύματα στελέχους. Οι καλύτερες εποχές για αναπαραγωγή είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα κομμάτια του φυλλώματος μπορούν να μείνουν στη γλάστρα ή να πολλαπλασιαστούν χρησιμοποιώντας τόσο τα φύλλα όσο και τον πάτο. Η φύτευση μοσχευμάτων είναι πιο γρήγορη από τη φύτευση σπόρων. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αναπτυχθεί ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες αποθήκευσης. χρησιμοποιώντας απλά βήματα αυτά για να ξεκινήσουν

Διαφυλλικός πολλαπλασιασμός Portlagaria afra.
Τα κομμάτια του φυλλώματος μπορούν να μείνουν στη γλάστρα ή να πολλαπλασιαστούν χρησιμοποιώντας τόσο τα φύλλα όσο και τον πάτο.
 1. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας ή ψαλίδι για να κόψετε μερικά δυνατά στελέχη στη βάση του μητρικού φυτού.
 2. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ανάπτυξη προς τα κάτω από το μητρικό φυτό και να το σχηματίσετε στην άκρη του δοχείου.
 3. Αποστειρώστε το ψαλίδι σας για να αποτρέψετε ασθένειες από νεοπολλαπλασιασμένα μοσχεύματα.
 4. Αφήστε το κόψιμο να στεγνώσει για περίπου 24 ώρες για να επουλωθεί η τομή και να σχηματιστεί ο κάλος.
 5. για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών Βουτήξτε τα κοτσάνια σε μηλόξυδο. Αραιώνεις 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε 5-6 φλιτζάνια νερό και χρησιμοποιείς αυτό το διάλυμα. ή αγοράστε ορμόνη ριζοβολίας
 6. Φυτέψτε τα μοσχεύματα στο μείγμα κάκτων, ώστε το νερό να μην λιμνάζει και να στραγγίζει ελεύθερα. Εάν χρησιμοποιείτε φύλλα Μπορείτε να το κολλήσετε ή να το βάλετε στο χώμα.
 7. Τοποθετήστε τα κλαδιά σας σε χώρο όπου υπάρχει άφθονο φως. Οι ρίζες πρέπει να αρχίσουν να σχηματίζονται οποιαδήποτε στιγμή σε 2-4 εβδομάδες μετά από περίπου ένα μήνα. Το κόψιμο θα ριζώσει σταθερά και νέα ανάπτυξη θα αναδυθεί από την κορυφή.

παράσιτα και ασθένειες

Τα φυτά Speckboom προσελκύουν αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης και λευκές μύγες. που τρέφονται με το χυμό των παχύφυτων φυτών για μια γρήγορη λύση Μπορείτε να σκουπίσετε την πληγείσα περιοχή με ένα βαμβακερό σφουγγάρι βουτηγμένο σε διάλυμα αλκοόλης. έγκαιρη ανίχνευση Είναι το κλειδί για τον έλεγχο κάθε μόλυνσης.

Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Portlagaria afra

κίτρινη κάρτα

Τα κίτρινα φύλλα προκαλούνται από κακή αποστράγγιση του εδάφους. Εάν τα μέσα είναι πολύ υγρά Το φυτό σας θα δείξει σημάδια στρες. Μετακινήστε το φυτό σε άλλο δοχείο με ένα μείγμα που στραγγίζει καλά για να διορθώσετε την κατάσταση.

Ο υποσιτισμός μπορεί να προκαλέσει ίκτερο. Φυτεύστε τα φυτά σας κάθε δύο χρόνια για να αποφύγετε τη σπατάλη θρεπτικών συστατικών. Εναλλακτικά, μπορείτε να ταΐσετε τα φυτά σας με το προτεινόμενο λίπασμα όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

φύλλα του φθινοπώρου

Η υδάτωση και το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων. Ενώ και οι δύο καταστάσεις προκαλούν πτώση των φύλλων. Τα αφυδατωμένα φύλλα φαίνονται μαραμένα και επίπεδα. ενώ το υπερβολικό νερό θα κάνει τα φύλλα να γίνουν μαλακά και λεπτά.

συμπέρασμα

Αν ψάχνετε για ένα παχύφυτο που έχει πολλές χρήσεις και είναι νόστιμο, το Portlagaria afra είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον εσωτερικό σας κήπο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *